Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 6 kmh
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [CNN Greece]: Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας: Οκτώ υγιεινοί λόγοι για να την απολαύσουμε
[CNN Greece]: Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας: Οκτώ υγιεινοί λόγοι για να την απολαύσουμε

[CNN Greece]: Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας: Οκτώ υγιεινοί λόγοι για να την απολαύσουμε

Η βύνη γιορτάζει. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου μας υπενθυμίζουμε τα οφέλη του ποτού που συνοδεύει τα καλοκαιρινά βράδια.

Η μπύρα που ξεκίνησε το ταξίδι της προς τη γεύση από την Αίγυπτο και τη Μεσοποταμία είναι ένα από τα αρχαιότερα ποτά με αναφορές σε αυτήν που χάνονται στο παρελθόν (4000 π.Χ.).

Από το Μεσαίωνα η μπύρα καθιερώθηκε στη Βαυαρία και τα μοναστήρια της καθώς ξεδιψούσε και φρόντιζε ιδανικά τους μοναχούς στις μεγάλες τους νηστείες. Η πρώτη εμφιαλωμένη μπύρα πωλήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και από τότε είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή ποτά πέρα από σύνορα και εθνότητες.

Επιπλέον η μπύρα κάνει καλό. Όσοι καταναλώνουν ένα με δύο ποτήρια μπύρα την ημέρα όχι μόνο δεν κάνουν κακό στον οργανισμό αλλά αντιθέτως τον βοηθάνε σε πολλούς τομείς. Ακολουθούν οκτώ οφέλη για τον οργανισμό μετά από την κατανάλωση μπύρας -με μέτρο.

Reuters

Η μπύρα κάνει πιο δυνατά οστά

Η μπύρα περιέχει πυρίτιο, ένα στοιχείο που σχετίζεται με την υγεία των οστών. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι απολαμβάνουν ένα με δύο ποτήρια την ημέρα είχαν μεγαλύτερη πυκνότητα οστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!