Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Όταν τα εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη αρθρώνουν λόγο γίνονται θαύματα
[CNN Greece]: Όταν τα εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη αρθρώνουν λόγο γίνονται θαύματα

[CNN Greece]: Όταν τα εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη αρθρώνουν λόγο γίνονται θαύματα

Όταν εμβληματικά εκθέματα ψελλίζουν ιστορίες η ιερή συμμαχία απαιτεί να παραδοθούμε σε μια περιήγηση διαφορετική, μια μουσειακή εμπειρία που τρέφεται μέσα από το μεδούλι της αγωγής της ψυχής. Η πρωτοβουλία “Από την σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο” του Μουσείου Μπενάκη και του Εθνικού Θεάτρου είναι ακριβώς αυτό.

Από τις 8 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη έως τις 28 Μαρτίου 2017, εμείς, το κοινό και οι οδηγοί μας, οι ηθοποιοί, είμαστε προσκεκλημένοι σε μια ιδιότυπη μουσειακή περιήγηση καθώς ένα πολύπτυχο κεντητό φουστάνι από την Κρήτη του 17ου αιώνα, ένα αττικό ερυθρόμορφο αγγείο των μέσων του 5ου αιώνα π.Χ. που απεικονίζει την σκηνή ενός εφήβου που αναχωρεί για τον πόλεμο, ασημένια πιάτα με μυθολογικά θέματα και κουτάλια με ρήσεις αρχαίων σοφών, είναι μερικά από τα εκθέματα του μουσείου Μπενάκη που δίνουν το έναυσμα για τη δημιουργία τεσσάρων ασυνήθιστων θεατρικών δρώμενων. Τα αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη είναι οι “πρωταγωνιστές” που αφηγούνται πτυχές της ιστορίας τους μέσα από δραματοποιημένα κείμενα που ερμηνεύουν οι ηθοποιοί σε σκηνοθετική επιμέλεια Στρατή Πανούριου.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση, στην οποία έρχονται σ’ επαφή δύο χώροι που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση” ανέφερε η Ειρήνη Γερουλάνου από την πλευρά του μουσείου Μπενάκη σε συνέντευξη Τύπου, ενώ ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Θοδωρής Αμπαζήςευχήθηκε η δράση αυτή να είναι η αρχή μίας “τρελής” συνεργασίας ανάμεσα στους δύο οργανισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!