Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Όργιο απάτης με το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ
[CNN Greece]: Όργιο απάτης με το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

[CNN Greece]: Όργιο απάτης με το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Πρόσφατη πανελλαδική έρευνα της ΔΕΗ απεκάλυψε δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου που φέσωναν για χρόνια την επιχείρηση με εκατοντάδες χιλιάδες, καλυπτόμενοι μάλιστα πίσω από το ειδικό καθεστώς προστασίας του ΚΟΤ που εμποδίζει τη διακοπή ρεύματος.

Το καμπανάκι χτύπησε τους τελευταίους μήνες όταν το ηλεκτρονικό σύστημα της ΔΕΗ έδειξε αφύσικα μεγάλη αύξηση των υπερβολικών καταναλώσεων ρεύματος. Επελέγησαν οφειλέτες – δικαιούχοι του ΚΟΤ που, παρότι χρωστούσαν μεγάλα ληξιπρόθεσμα ποσά, προστατεύονταν από το ευνοϊκό καθεστώς που απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα στα ευάλωτα νοικοκυριά.
Σε πολλές περιπτώσεις, εύποροι καταναλωτές είχαν βρει, χάρη σε ένα διάτρητο σύστημα, «παράθυρα» ένταξης στο ΚΟΤ, όπου και παρέμεναν για χρόνια χρεώνοντας τη ΔΕΗ αλλά και αποκρύπτοντας, απ’ ό,τι φαίνεται, εισοδήματα και από την εφορία.
Είχαν όλοι δηλώσει ότι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, κάτι μάλιστα που η εφορία είχε επιβεβαιώσει στη ΔΕΗ, όταν η τελευταία της το είχε ζητήσει, όπως είθισται, προκειμένου να χορηγήσει στους αιτούντες τη σχετική έκπτωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!