Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ώρα αποφάσεων στο Βερολίνο: Διπλωματικό μπρα-ντε-φερ για το μέλλον της Λιβύης
[CNN Greece]: Ώρα αποφάσεων στο Βερολίνο: Διπλωματικό μπρα-ντε-φερ για το μέλλον της Λιβύης

[CNN Greece]: Ώρα αποφάσεων στο Βερολίνο: Διπλωματικό μπρα-ντε-φερ για το μέλλον της Λιβύης

Ξεκίνησε η Διάσκεψη τουΒερολίνου , με τις μεγάλες δυνάμεις να έχουν πάρει… θέση στο διαπραγματευτικότραπέζι για να συζητήσουν το μέλλον της Λιβύης και να διερευνήσουν το ενδεχόμενο εξεύρεσης κοινά αποδεκτής ειρηνευτικής λύσης στην περιοχή.

Στη Διάσκεψη του Βερολίνου δίνουν το «παρών» -μεταξύ άλλων- ηγέτες και αντιπρόσωποι της Ρωσίας, της Αλγερίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, των ΗνωμένωνΑραβικώνΕμιράτων, της Ιταλίας, της Βρετανίας, της Κίνας και των ΗΠΑ.

Στο Βερολίνο έχουν φθάσει, επίσης, ο πρωθυπουργός της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης Φαγιέζ αλ Σάρατζ αλλά και ο στρατάρχης ΧαλίφαΧαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ).

Παραμένει, ωστόσο, ασαφές εάν οι δύο άνδρες θα βρεθούν στον ίδιο χώρο.

Η Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη ελπίζουν να πείσουν τη Ρωσία, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και την Αίγυπτο να πιέσουν τις δύο πλευρές -τον ΦαγιέζαλΣάρατζ και τον Χαλίφα Χαφτάρ- ώστε να καταλήξουν σε μια εκεχειρία διαρκείας στην Τρίπολη, βάζοντας ένα τέλος στον αιματηρό εμφύλιο που ξεκίνησε από την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι και υπολογίζεται ότι έχει εκτοπίζει τουλάχιστον 140.000 ανθρώπους.

Επαφές και ζυμώσεις πριν από τη Διάσκεψη

Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχτηκε το πρωί της Κυριακής τον Πρόεδρο του Κονγκό Ντένις Σάσου Νγκουέσο, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής της Υψηλής Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης για την Λιβύη.

Στις 13:15, η κ. Μέρκελ συναντήθηκε με τον ΕμανουέλΜακρόν ενώ στη συνέχεια καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!