Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Και όμως, το coaching μπορεί να βοηθήσει τους χρονίως πάσχοντες!
[CNN Greece]: Και όμως, το coaching μπορεί να βοηθήσει τους χρονίως πάσχοντες!

[CNN Greece]: Και όμως, το coaching μπορεί να βοηθήσει τους χρονίως πάσχοντες!

Το Coaching έχει υιοθετηθεί ευρέως σε Ιατρικές Σχολές παγκοσμίως και εφαρμόζεται από πολλά εθνικά συστήματα φροντίδας υγείας. Η Διεθνής Βιβλιογραφία δε, τεκμηριώνει ότι το Coaching προσφέρει ορατή θετική διαφορά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων.

Η εφαρμογή του δε καθολικά στα συστήματα υγείας, θα μπορούσε να βοηθήσει και στην λήψη αποφάσεων, καθώς σύμφωνα με έρευνες, μόνο το 9% των ασθενών δηλώνει ότι συμμετέχει στις αποφάσεις που αφορούν την υγεία του. Το 50% των ασθενών βγαίνει από το ιατρείο /νοσοκομείο με έλλειψη κατανόησης και συμμόρφωσης στις οδηγίες του ιατρού.

Οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα, συχνά αναφέρονται ως οι λιγότερο αξιοποιημένοι πόροι του συστήματος υγείας. Η coaching επικοινωνία ιατρού- ασθενή, θα έπρεπε κανονικά, βρίσκεται στην καρδιά του ασθενοκεντρικού μοντέλου

Διότι το coaching πάνω από όλα αποτελεί μια ανθρωποκεντρική επιστήμη και αντιπροσωπεύει μια σύγχρονη και αποτελεσματική μεθοδολογία αντιμετώπισης πολυπλοκότητας που συναντάμε στον τομέα της φροντίδας υγείας.

Αυτό επισημαίνουν στο CNN GREECE οι κυρίες Βαρβάρα Ασημακοπούλου, ICF Professional Certified Coach, Founder HRE και Έλενα Βλάχου, Ιατρός, Ειδικός Γυναικολόγος & Μαιευτήρας, Certified Coach, σε μία προσπάθειά τους, να μας εξηγήσουν με κατανοητά λόγια, τι σημαίνει το coaching, ή αν θέλετε η προσωπική ανάπτυξη όχι μόνο για τα συστήματα υγείας, αλλά και για τους ασθενείς και δη τους χρονίως πάσχοντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!