Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ομόφωνη απόφαση Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας Λοβέρδου στην υπόθεση της Novartis
[CNN Greece]: Ομόφωνη απόφαση Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας Λοβέρδου στην υπόθεση της Novartis

[CNN Greece]: Ομόφωνη απόφαση Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας Λοβέρδου στην υπόθεση της Novartis

Με ομόφωνη απόφαση της, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται στην Ολομέλεια την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Novartis.

Η ακρόαση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ διήρκησε, όπως ο ίδιος έλεγε, 48 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι βουλευτές της ΝΔ όσο και ο εκπρόσωπος του κόμματός του υποστήριξαν ότι εφόσον το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται εμπίπτει στα υπουργικά καθήκοντα, έπρεπε να παραπεμφθεί με βάση το άρθρο 86, δηλαδή το νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με βάση το 62, δηλαδή την άρση ασυλίας.

Σημείωσαν ότι επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης για κανένα αδίκημα υπουργού δεν προχώρησε άρση βουλευτικής ασυλίας, δήλωσαν ωστόσο, ότι σέβονται την επιθυμία του να καταθέσει στην τακτική Δικαιοσύνη.

«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός και συμπλήρωνε πως «επειδή μάλιστα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως».

Η επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται ακόμη, την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη για ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «τα επιδόματα πρέπει να δίνονται μόνο στα Ελληνόπουλα».

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από μήνυση που είχε καταθέσει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!