Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: ΟΗΕ: Οι πρόσφυγες πεθαίνουν από το κρύο στην Ελλάδα
[CNN Greece]: ΟΗΕ: Οι πρόσφυγες πεθαίνουν από το κρύο στην Ελλάδα

[CNN Greece]: ΟΗΕ: Οι πρόσφυγες πεθαίνουν από το κρύο στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ευρώπη την ώρα που η κακοκαιρία αφήνει πίσω της αρκετά θύματα. Κάνει μάλιστα αναφορά στις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «τρομερή».

Ο ΟΗΕ τονίζει πως πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη και οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να τους βοηθήσουν αντί να τους απωθούν από τα σύνορα και να τους υποβάλλουν σε βία.

«Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε ασθένειες του αναπνευστικού μια εποχή όπως αυτή. Πρόκειται για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών και όχι για γραφειοκρατία και για την τήρηση γραφειοκρατικών διευθετήσεων», δήλωσε η Σάρα Κρόου, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά, UNICEF, σε τακτική συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. «Η τρομερή κατάσταση είναι σήμερα στην Ελλάδα».

Περίπου 1.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, βρίσκονται σε μη θερμαινόμενα αντίσκηνα και υπνωτήρια στη Σάμο, ζητώντας τη μεταφορά τους σε καλύτερα καταφύγια στην ηπειρωτική χώρα, ανέφερε η εκπρόσωπος της UNHCR Σεσίλ Πουιγί και τόνισε πως εκατοντάδες άλλοι έχουν μεταφερθεί σε άλλους χώρους καλύτερης διαμονής στην Μυτιλήνη και στη Χίο τις τελευταίες ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!