Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 21 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: ΟΗΕ: Δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μας οι τουρκικές κινήσεις στην AOZ
[CNN Greece]: ΟΗΕ: Δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μας οι τουρκικές κινήσεις στην AOZ

[CNN Greece]: ΟΗΕ: Δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μας οι τουρκικές κινήσεις στην AOZ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ «νίπτει τας χείρας» του σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Εκπρόσωπός του Αντόνιο Γκουτέρες επεσήμανε πως το ζήτημα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

«Ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι οι εντάσεις σχετικά με την εξερεύνηση των υδρογονανθράκων κλιμακώθηκαν εκ νέου», αναφέρεται στην γραπτή απάντηση του ΟΗΕ σε ερώτηση επί του θέματος, τονίζοντας, παράλληλα, πως όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατό για να εκτονωθεί η ένταση.

Στην ίδια γραπτή απάντηση επισημαίνεται, σύμφωνα με το Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, πως «δεν εναπόκειται στη Γραμματεία του ΟΗΕ να λάβει θέση σχετικά με τα δικαιώματα των κρατών μελών βάσει των συνθηκών στις οποίες είναι συμβαλλόμενα μέρη ή βάσει του γενικού διεθνούς δικαίου».

Η επίλυση του Κυπριακού παρουσιάζεται ως η βέλτιστη λύση για να ξεπεραστούν όλες οι ανάλογες διενέξεις, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, ο οποίος υπενθυμίζει πως φυσικοί πόροι σε μια ενοποιημένη Κύπρο θα εμπίπτουν στις αρμοδιότητες μίας μελλοντικής κυβέρνησης.

«Οι φυσικοί πόροι που βρέθηκαν γύρω από την Κύπρο θα μπορούσαν να ωφελήσουν και τις δύο κοινότητες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!