Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: OHE: Το Χαλέπι κινδυνεύει να γίνει «ένα γιγάντιο νεκροταφείο»
[CNN Greece]: OHE: Το Χαλέπι κινδυνεύει να γίνει «ένα γιγάντιο νεκροταφείο»

[CNN Greece]: OHE: Το Χαλέπι κινδυνεύει να γίνει «ένα γιγάντιο νεκροταφείο»

Το Χαλέπι κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα «γιγάντιο νεκροταφείο», προειδοποίησε χθες ο Στίβεν Ο’ Μπράιεν, επικεφαλής του Γραφείου τουΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων (OCHA).

«Παρακαλούμε» τις αντιμαχόμενες πλευρές «να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουν τους αμάχους και να επιτρέψουν να την πρόσβαση στην πολιορκημένη περιοχή του ανατολικού Χαλεπιού προτού μετατραπεί σε ένα γιγάντιο νεκροταφείο», υπογράμμισε ο Ο’ Μπράιεν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συγκλήθηκε εκτάκτως έπειτα από αίτημα της Γαλλίας.

Ο ίδιος ζήτησε από τη συριακή κυβέρνηση να επιτρέψει «με κάθε ασφάλεια» την είσοδο των φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο ανατολικό Χαλέπι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του OCHA, αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια είναι έτοιμες να περάσουν από την Τουρκία στο δυτικό Χαλέπι, όμως θα πρέπει πρώτα να τερματιστεί η πολιορκία και να παρασχεθούν διαβεβαιώσεις για την προστασία των αμάχων.

Ο ΟΗΕ διαθέτει τρόφιμα για 150.000 ανθρώπους που ήδη βρίσκονται στο δυτικό Χαλέπι, το οποίο είναι υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, όμως ακόμη δεν έχει πρόσβαση σε περίπου 200.000 που παραμένουν στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές, όπου τα αποθέματα τροφίμων έχουν εξαντληθεί και οι εγχειρήσεις γίνονται σε υπόγεια χωρίς αναισθησία, τόνισε ο σύμβουλος του ντε Μιστούρα αρμόδιος για ανθρωπιστικές υποθέσεις Γιαν Έγκελαντ.

Οι δηλώσεις του Ο’ Μπράιεν έγιναν χθες, ημέρα κατά την οποία τουλάχιστον 51 άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών και επτά παιδιά, την ώρα που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις χερσαίες επιχειρήσεις στο ανατολικό Χαλέπι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!