Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Οδ. Ζώρας στο CNN Greece: Το ΕΑΠ προσπαθεί να ανακόψει το brain drain
[CNN Greece]: Οδ. Ζώρας στο CNN Greece: Το ΕΑΠ προσπαθεί να ανακόψει το brain drain

[CNN Greece]: Οδ. Ζώρας στο CNN Greece: Το ΕΑΠ προσπαθεί να ανακόψει το brain drain

Ξενόγλωσσα θερινά σχολεία που θα συνδυάζουν εκπαίδευση και τουρισμό, νέα προγράμματα σπουδών στα ελληνικά αλλά και τα αγγλικά σε σύγχρονα επιστημονικά αντικείμενα, συνεργασία με Έλληνες πανεπιστημιακούς από μεγάλα ΑΕΙ του εξωτερικού, σε μια προσπάθεια αντιστροφής του brain drain, αποτελούν μερικές από τις ειδήσεις που θα διαβάζουμε τους επόμενους μήνες για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Το ίδρυμα, με ένα θεσμικό πλαίσιο που το απελευθερώνει από τις «στενές σχέσεις» με το κράτος, διαθέτει σήμερα 45.000 φοιτητές, 2000 καθηγητές και 250 διοικητικούς υπαλλήλους.

Ο νέος πρόεδρος του κ. Οδυσσέας Ζώρας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, θεωρεί ότι τα ελληνικά ΑΕΙ πρέπει να «φύγουν μπροστά» και προχωράει ήδη σε σειρά συζητήσεων με άλλα ανώτατα ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού για την διοργάνωση και νέων προπτυχιακών προγραμμάτων στην αγγλική γλώσσα. Πρόσφατα δε υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Ακαδημία Αθηνών και την συμμετοχή των Χρ. Ζερεφού και Δημ. Νανόπουλου για την δημιουργία ενός νέου μεταπτυχιακού προγράμματος στο αντικείμενο της προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα είναι αγγλόφωνο και πιλοτικά θα ενταχθεί στην τεχνολογικά προηγμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα και στο νέο μοντέλο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Αντικείμενα σπουδών με ζήτηση

«Τα προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ βρίσκονται σε μια συνεχή εκτίμηση, προσαρμογή και ανανέωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!