Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: «Όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοση της Ιρανής Sharareh Khademi
[CNN Greece]: «Όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοση της Ιρανής Sharareh Khademi

[CNN Greece]: «Όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοση της Ιρανής Sharareh Khademi

Με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου , η Ιρανή Sharareh Khademi δεν θα εκδοθεί στη χώρα της.

«Σας ευχαριστώ», είπε κλαίγοντας με λυγμούς η 37χρονη μητέρα, η οποία έχει ήδη υποβάλει αίτημα να της χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα.

Οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, ανατρέποντας την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης. Έτσι, διέταξαν την άρση της κράτησης της και την αποφυλάκιση της, εάν δεν κρατείται για άλλη αιτία.

«Εάν εκδοθεί στο Ιράν, η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί», ήταν η πρόταση της αντεισαγγελέως που υιοθέτησαν οι ανώτατοι δικαστές.

Στα μέσα Οκτωβρίου, όταν συζητήθηκε το αίτημα των ιρανικών Αρχών, η 37χρονη μητέρα, κλαίγοντας ζήτησε την προστασία των Ελλήνων δικαστών: «Αν παραδοθώ στο καθεστώς, κινδυνεύω με θανατική ποινή και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου, ο οποίος θα την παντρέψει μόλις κλείσει τα 9 της χρόνια. Πήρα τη σωστή απόφαση για να σώσω το παιδί μου», είπε η 37χρονη, περιγράφοντας μια άγρια κακοποίηση από το σύζυγό της.

Όπως κατέθεσε, σε κάποιον από τους ξυλοδαρμούς ο σύζυγός της τής είχε σπάσει το χέρι ενώ δύο φορές που τον κατήγγειλε στην ιρανική Δικαιοσύνη δεν έγινε τίποτα. Περιέγραψε ότι εγκατέλειψε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 το Ιράν και μπήκε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο πληρώνοντας σε διακινητές 8.000 ευρώ για εκείνη, την κόρη και την αδελφή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!