Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: «Όχι» των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Έβρου–Ροδόπης στην κατασκευή διοδίων μεταξύ των δύο νομών
[CNN Greece]: «Όχι» των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Έβρου–Ροδόπης στην κατασκευή διοδίων μεταξύ των δύο νομών

[CNN Greece]: «Όχι» των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Έβρου–Ροδόπης στην κατασκευή διοδίων μεταξύ των δύο νομών

Την επανεξέταση της σχεδιαζόμενης κατασκευής διοδίων στη Μέστη –στα γεωγραφικά όρια των νομών Έβρου και Ροδόπης– ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ των δύο νομών.

Στην επιστολή οι βουλευτές Αναστασία Γκαρά, Γεώργιος Καΐσας, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά και Δημήτρης Ρίζος εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς και της τοπικής κοινωνίας «για τις αρνητικές συνέπειες και τις επιβαρύνσεις που θα προκληθούν σε μία ιδιαίτερη και παραμεθόρια περιοχή όπως αυτή του Έβρου και της Ροδόπης».

Επισημαίνουν πως η δημιουργία του εν λόγω σταθμού διοδίων θα αυξήσει αφενός το κόστος μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής προς το εσωτερικό της χώρας και αφετέρου τις τιμές των προϊόντων που φτάνουν στην ακριτική περιοχή, ενώ κάνουν λόγο για αντικίνητρο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Έβρο και Ροδόπη καθώς και για νέες επενδύσεις, δεδομένου ότι το μεταφορικό κόστος είναι ήδη πολύ υψηλό.

Θέτουν το ζήτημα της επιβάρυνσης του κόστους υγείας για πολλούς πολίτες της Θράκης, οι οποίοι εξυπηρετούνται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!