Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: ΟΑΣΑ: Κλείνουν σταδιακά και οι πύλες ΑΜΕΑ στους σταθμούς μετρό
[CNN Greece]: ΟΑΣΑ: Κλείνουν σταδιακά και οι πύλες ΑΜΕΑ στους σταθμούς μετρό

[CNN Greece]: ΟΑΣΑ: Κλείνουν σταδιακά και οι πύλες ΑΜΕΑ στους σταθμούς μετρό

Σταδιακά θα αρχίζουν να κλείνουν και οι πύλες για ΑμεΑ και ανέργους στους σταθμούς του μετρό , σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ .

Το εν λόγω κλείσιμο θα σηματοδοτήσει την οριστική μετάβαση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου .

Το κλείσιμο των πυλών πρόκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και γι’ αυτό ο Οργανισμός καλεί όσους ανέργους και ΑμεΑ δεν έχουν φορτίσει την προσωποποιημένη κάρτα τους με δωρεάν κόμιστρο από τα αυτόματα μηχανήματα, να το πράξουν τις επόμενες ημέρες.

Ο ΟΑΣΑ έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 110.000 αιτήσεις δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε, επίσης, ότι είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς έχουν διατεθεί περισσότερες από 950.000 προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες.

Μάλιστα, τα έσοδα του Οργανισμού το μήνα Μάρτιο, οπότε έκλεισαν οι πύλες σε αρκετούς σταθμούς, παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό αύξησης.

Έως και σήμερα, έχουν κλείσει οι πύλες (πλην της πύλης των ΑμεΑ) στην πλειονότητα των σταθμών του Μετρό και ειδικότερα, οι 14 στους 20 σταθμούς της Γραμμής 2 (Ανθούπολη – Ελληνικό) και οι 13 στους 21 σταθμούς της Γραμμής 3 (Αγ. Μαρίνα – Αεροδρόμιο), ενώ στον Ηλεκτρικό (Γραμμή 1, Κηφισιά – Πειραιάς) έχουν κλείσει οι πύλες στους 4 από τους 24 σταθμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!