Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ο Σκουρλέτης καλεί τα κόμματα σε διάλογο για το «σπάσιμο» της Β’Αθηνών
[CNN Greece]: Ο Σκουρλέτης καλεί τα κόμματα σε διάλογο για το «σπάσιμο» της Β’Αθηνών

[CNN Greece]: Ο Σκουρλέτης καλεί τα κόμματα σε διάλογο για το «σπάσιμο» της Β’Αθηνών

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης , με επιστολή του, καλεί τα κόμματα της ελληνικής Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, σε διάλογο σχετικά με την «κατάτμηση» των μεγάλων περιφερειών της χώρας, όπως η Β’ Αθηνών.

Με την επιστολή καλεί τα κόμματα να ορίσουν κάποιον εκπρόσωπο για τη συζήτηση που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Πέμπτης επί του θέματος.

«Όπως γνωρίζετε, στο δημόσιο διάλογο έχουν ήδη κατατεθεί στο απώτερο και στο πρόσφατο παρελθόν προβληματισμοί σχετικά με τη σκοπιμότητα διατήρησης των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως ιδίως η εκλογική περιφέρεια Αττικής (‘’υπόλοιπο’’) και βέβαια , η ‘’μέγα-περιφέρεια’’ της Β’ Αθηνών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του κ. Σκουρλέτη, η οποία σημειώνει επίσης:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση συνολικά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη σχετική προβληματική, έχει επεξεργαστεί μία σχετική πρόταση για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών».

Στην ίδια επιστολή ο υπουργός υπογραμμίζει τη σημασία που έχει το εν λόγω ζήτημα στο εκλογικό σύστημα και «κατ’ επέκταση στην εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», άρα, όπως τονίζει: «θεωρούμε σημαντική τη διακομματική διαβούλευση πριν την ανάληψη πρωτοβουλίας για την τροποποίηση της υφιστάμενης κατάστασης».

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ την επιστολή του υπουργού Εσωτερικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!