Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ο… διαβασμένος κύριος Σταϊκούρας «κερδίζει» τις Βρυξέλλες
[CNN Greece]: Ο… διαβασμένος κύριος Σταϊκούρας «κερδίζει» τις Βρυξέλλες

[CNN Greece]: Ο… διαβασμένος κύριος Σταϊκούρας «κερδίζει» τις Βρυξέλλες

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο πρώτο Εurogroup στο οποίο συμμετείχε. Κοινοτικές πηγές ανέφεραν στο CNN Greece πως οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι του Χρήστου Σταϊκούρα , μόνο θετικά λόγια είχαν να μεταφέρουν για την παρουσία του στη συνεδρίαση, για τις απαντήσεις, το ύφος αλλά και την οργανωτικότητα του.

Βεβαίως ο κ. Σταϊκούρας ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Σαμαρά και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο μνημόνιο, οπότε ήταν γνώριμος στους ευρωπαϊκούς κύκλους.

Ωστόσο, τώρα είναι ο «τσάρος» της οικονομίας και ο άνθρωπος που χαράσσει την οικονομική πολιτική της χώρας και που βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης αλλά και τους θεσμούς.

Και είναι πολύ σημαντικό που ο κ. Σταϊκούρας χαίρει της εκτίμησης των ομολόγων του, οι οποίοι μετά τη συνεδρίαση τoυ Εurogroup της 14ης Σεπτεμβρίου, στα μεταξύ τους πηγαδάκια ανέφεραν πως ο Έλληνας προσήλθε στη συνεδρίαση «διαβασμένος» αλλά και έχοντας μαζί του αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των παρεμβάσεων που εξετάζει η κυβέρνηση.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η καλή χημεία που υπάρχει μεταξύ του Χρήστου Σταϊκούρα και των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών δεν σημαίνει πως οι τελευταίοι θα είναι μαζί του ελαστικοί.

Τουναντίον, επειδή ακριβώς θεωρούν πως έχουν απέναντί τους έναν άνθρωπο με άριστη γνώση των οικονομικών και της ελληνικής πραγματικότητας, θα είναι πιο αυστηροί αναφορικά με τα νούμερα και το δημοσιονομικό χώρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!