Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ο Ντουτέρτε απειλεί με θάνατο προασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων
[CNN Greece]: Ο Ντουτέρτε απειλεί με θάνατο προασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

[CNN Greece]: Ο Ντουτέρτε απειλεί με θάνατο προασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οπρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε απείλησε με θάνατο μέλη οργανώσεων που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα επειδή βάζουν εμπόδια στην –αιματηρή- πολιτική του, που τάσσεται κατά για την διακίνηση των ναρκωτικών στη χώρα.

Όπως είπε:

Η προκλητική αυτή δήλωση έγινε την Δευτέρα ενώ την ίδια ώρα, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, ο απολογισμός της αμφιλεγόμενης πολιτικής του για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ξεπέρασε το όριο των 4.800 νεκρών, αριθμός που αντιστοιχεί δηλαδή σε περίπου 30 νεκρούς κάθε ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιούνιο.

Η Διεθνής Αμνηστία είναι μια από τις οργανώσεις που εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την τελευταία αυτή δήλωση του Φιλιππινέζου προέδρου.

«Η δήλωση αυτή αποτελεί υποκίνηση σε μίσος εναντίον οποιουδήποτε επικρίνει τον πόλεμό του εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών», επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η Εθνική Ένωση κατά των Φόνων στις Φιλιππίνες, ένας νέος συνασπισμός οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επεσήμανε από την πλευρά της ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις απειλές αυτές και κάλεσε τον πρόεδρο να τις ανακαλέσει. Όπως εκτιμά η Ένωση:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!