Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Νότια Κορέα: Συνελήφθη ο πρόεδρος της Samsung για το σκάνδαλο διαφθοράς
[CNN Greece]: Νότια Κορέα: Συνελήφθη ο πρόεδρος της Samsung για το σκάνδαλο διαφθοράς

[CNN Greece]: Νότια Κορέα: Συνελήφθη ο πρόεδρος της Samsung για το σκάνδαλο διαφθοράς

Στη σύλληψη του προέδρου του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung , προχώρησαν οι αρχές της Νότιας Κορέας , στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει αναταράξεις στη χώρα.

Ο Τζέι Λι, πρόεδρος του Samsung Group, συνελήφθη για τον ύποπτο ρόλο του, στο οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα, καταφέροντας ακόμη ένα πλήγμα στην αξιοπιστία του μεγαλύτερου κατασκευαστή έξυπνων κινητών και μικροκυκλωμάτων μνήμης, στον κόσμο.

Ο 48χρονος Λι, που είναι γόνος της πιο πλούσιας οικογένειας στη Νότια Κορέα, συνελήφθη στο Κέντρο Συλλήψεων της Σεούλ, κι ενώ παρέμεινε εκεί όλη τη νύχτα, περιμένοντας την απόφασή για την υπόθεσή του. Ο ίδιος, κρατείται σ’ ένα απλό κελί που διαθέτει τηλεόραση κι ένα μικρό γραφείο, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της διοίκησης της φυλακής.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Λι φέρεται να υποσχέθηκε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να κερδίσει την εύνοια της προέδρου της Νότιας ΚορέαςΠαρκ Γκουν χιέ , και να εξασφαλίσει την κυβερνητική υποστήριξη για μια αμφιλεγόμενη συγχώνευση δύο θυγατρικών εταιριών της Samsung.

Ο Λι αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία, ψευδορκία, απόκρυψη κερδών από εγκληματική δραστηριότητα, υπεξαίρεση και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!