Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Νότια Κορέα: Το Κοινοβούλιο αποφασίζει για την τύχη της Παρκ μετά το σκάνδαλο
[CNN Greece]: Νότια Κορέα: Το Κοινοβούλιο αποφασίζει για την τύχη της Παρκ μετά το σκάνδαλο

[CNN Greece]: Νότια Κορέα: Το Κοινοβούλιο αποφασίζει για την τύχη της Παρκ μετά το σκάνδαλο

«Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το μέλλον μου, ακόμη και για την παραμονή στην εξουσία». Με αυτά τα λόγια έκλεισε το τηλεοπτικό της διάγγελμα η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουν-χίε, η οποία στροβιλίζεται στη δίνη ενός τεράστιου πολιτικού σκανδάλου τους τελευταίους μήνες.

Οι φωνές πουζητούν την παραίτησή της πληθαίνουν, ειδικά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, την ίδια ώρα που το ποσοστό της αποδοχής της, έχει κατρακυλήσει στο 4%, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Η Παρκ επιχείρησε να διαχειριστεί την κρίση με ανασχηματισμό, ο οποίος όπως φαίνεται δεν στάθηκε αρκετός για να κοπάσουν οι φωνές εναντίον της.

Κι ενώ πολλοί θα περίμεναν η Παρκ να ανακοινώσει την παραίτησή της, εκείνη πέταξε το μπαλάκι στο Κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας, το οποίο πλέον καλείται να λάβει απόφαση σχετικά με την παραμονή της ή μη στο τιμόνι της χώρας.

Πηγή: Kim Do-hoon/Yonhap via REUTERS

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές ότι παιδική φίλη της Παρκ είχε πρόσβαση σε κυβερνητικά έγγραφα, ενώ κατηγορήθηκε και για την άσκηση επιρροής στην κυβερνητική πολιτική της χώρας, παρόλο που δεν κατείχε επίσημο αξίωμα.

Πηγή: REUTERS/Kim Hong-Ji

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!