Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Η Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι η «4η της Ελλάδας»
[CNN Greece]: Η Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι η «4η της Ελλάδας»

[CNN Greece]: Η Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι η «4η της Ελλάδας»

Πολύς λόγος μπορεί να έγινε για την 4η σχολή Νομικής στην Ελλάδα, ωστόσο, αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως η 4η σχολή Νομικής της Ελλάδας υπάρχει και βρίσκεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η πρώτη αυτοτελής Νομική Σχολή στην Κύπρο και η οποία, πέραν του προγράμματος Κυπριακού Δικαίου, προσφέρει το μόνο αναγνωρισμένο πρόγραμμα Νομικής Ελληνικού Δικαίου εκτός Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της επιστήμης, της έρευνας και της διδασκαλίας του ελληνικού ακαδημαϊκού γίγνεσθαι.

Το CNN Greece συνάντησε τον κ. Φάνη Παυλίδη, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Αποφοίτων Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, για να συζητήσουμε μαζί του όλα όσα αφορούν στους τελειόφοιτους που αναζητούν μία Νομική Σχολή αντίστοιχη των προσδοκιών τους. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, διευκρίνισε πως το πρόγραμμα σπουδών Ελληνικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, η ύλη των μαθημάτων και οι ώρες διδασκαλίας είναι ακριβώς αντίστοιχες των νομικών σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων, ενώ το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας βεβαιώνει τη δυνατότητα εγγραφής των πτυχιούχων στα μητρώα ασκούμενων Δικηγορικών Συλλόγων της Κύπρου. Επιπρόσθετα, οι πτυχιούχοι της νομικής οι οποίοι έχουν την ισοτιμία του τίτλου σπουδών τους από τον ΔΟΑΤΑΠ εγγράφονται στα μητρώα ασκουμένων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος χωρίς εξετάσεις επάρκειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!