Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Nίκη του Airbnb μέσω ΕΕ: Δεν χρειάζεται να συμμορφωθεί με τους νόμους της Γαλλίας
[CNN Greece]: Nίκη του Airbnb μέσω ΕΕ: Δεν χρειάζεται να συμμορφωθεί με τους νόμους της Γαλλίας

[CNN Greece]: Nίκη του Airbnb μέσω ΕΕ: Δεν χρειάζεται να συμμορφωθεί με τους νόμους της Γαλλίας

Έναν σημαντικό δικαστικό σκόπελο ξεπέρασε σήμερα η Airbnb , καθώς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε ότι η αμερικανική εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με τους γαλλικούςνόμους που διέπουν την κτηματαγορά .

Σύμφωνα με την απόφαση, η Γαλλία δεν είχε ενημερώσει σχετικά την Ευρωπαϊκή Eπιτροπή για αυτήν την υποχρέωση, όπως προβλέπεται από τη σχετική οδηγία.

Το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΕ εξέτασε την υπόθεση της Airbnb μετά από κατηγορίες της Ένωσης Τουρισμού της Γαλλίας ότι παραβιάζει τη νομοθεσία της χώρας και δικαίωσε την αμερικανική εταιρεία.

Το γαλλικό δικαστήριο μάλιστα απευθύνθηκε για συμβουλές στο Δικαστήριο της ΕΕ, σε ό,τι αφορά την υπόθεση. Το Δικαστήριο της ΕΕ θεωρεί ότι η αμερικανική εταιρεία δεν χρειάζεται να διαθέτει επαγγελματική άδεια κτηματομεσίτη, καθώς αυτή η προϋπόθεση δεν ήταν κοινοποιημένη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα τελευταία χρόνια η Airbnb έχει αντιπαρατεθεί αρκετές φορές δικαστικά με ενώσεις ξενοδόχων και τοπικές αρχές από τη Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και το Παρίσι, κατηγορούμενη ότι επιβάρυνε την έλλειψη στέγασης και μείωσε το εισόδημα των ενοίκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!