Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 14 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: New York Times: το τέλος των εφημερίδων είναι αναπόφευκτο
[CNN Greece]: New York Times: το τέλος των εφημερίδων είναι αναπόφευκτο

[CNN Greece]: New York Times: το τέλος των εφημερίδων είναι αναπόφευκτο

Ο διευθύνων Σύμβουλος του ειδησεογραφικού κολοσσού των New York Times Μάρκ Τόμπσον θεωρεί ότι τα προϊόντα του έντυπου Τύπου έχουν ημερομηνία λήξης και το μέλλον είναι κατηγορηματικά ψηφιακό .

Οι εφημερίδες μπορεί να έχουν μια άλλη δεκαετία ζωής στους ψηφιακούς καιρούς δήλωσε ο CEO της New York Times στο CNBC τη Δευτέρα.

“Πιστεύω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε τουλάχιστον για 10 χρόνια ακόμη στα εκτυπωμένα προϊόντα μας στις ΗΠΑ” ανέφερε ο Τόμσον στο Power Lunch. Ευχήθηκε η έκδοση των ΝΥΤ “να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει όσο το δυνατόν περισσότερο” ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης.

“Θα αποφασίσουμε εν καιρώ. Μπορεί να φτάσει η στιγμή που τα έσοδα από το χαρτί δεν θα έχουν πλέον καμία σημασία για εμάς” είπε.

“Το σημαντικό είναι ότι επανερχόμαστε στις αξίες μας. Το σχέδιό μας είναι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πιστούς συνδρομητές μας, όσο μπορούμε, αλλά εν τω μεταξύ να οικοδομήσουμε την ψηφιακή έκδοση, έτσι ώστε να έχουμε μια επιτυχημένη αναπτυσσόμενη εταιρεία και ένα επιτυχημένο ειδησεογραφικό και επιχειρηματικό μοντέλο για πολύ καιρό μετά το τέλος του χαρτιού” τόνισε.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ ίσως οι ψηφιακές συνδρομές είναι και αυτές που καλλιεργούν στους New York Times μια νέα γενιά αναγνωστών και κρατάνε την επιχείρηση υγιή.

Ο Τόμσον αναφέρει ότι αν και ο αριθμός των συνδρομών της εφημερίδας είναι σχετικά σταθερός -”με μικρή πτώση κάθε φορά”- ο αριθμός των ψηφιακών συνδρομών ξεπερνάει τα πιο αισιδόξα σενάρια μετρώντας 157.000 νέους ψηφιακούς συνδρομητές μόλις μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!