Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Νέος ΚΟΚ: Τι αλλάζει σε πρόστιμα και διπλώματα οδήγησης
[CNN Greece]: Νέος ΚΟΚ: Τι αλλάζει σε πρόστιμα και διπλώματα οδήγησης

[CNN Greece]: Νέος ΚΟΚ: Τι αλλάζει σε πρόστιμα και διπλώματα οδήγησης

Αυστηροποίηση προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο, αλλά και μειώσεις όπου αυτά είναι εξωφρενικά, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής .

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα προηγηθεί ευρύτερος διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, διότι «το βασικό κίνητρο είναι η οδική ασφάλεια».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι «οι υπουργοί δεν αποφασίζουν και διατάζουν».

«Πρέπει να κάτσουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και να δούμε όλες τις παθογένειες που υπάρχουν. Ζούμε δυστυχώς σε μια χώρα που πολλές φορές εμείς οι πολιτικοί θεσμοθετούμε και ψηφίζουμε πολύ αυστηρούς νόμους και μετά η εκτελεστική εξουσία δεν τους εφαρμόζει» σημείωσε.

Επισήμανε ακόμα πως «σε μερικές περιπτώσεις που πραγματικά πρέπει να βάλουμε αυστηρά πρόστιμα, θα βάζουμε πολύ αυστηρά πρόστιμα. Δεν λέω ότι θα αυξηθούν τα πρόστιμα παντού, σε άλλες περιπτώσεις που τα πρόστιμα είναι εξωφρενικά, θα μειωθούν», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Αναφορικά με τις κάμερες στους δρόμους, ο κ. Καραμανλής είπε ότι υπάρχει η θεωρία της αποτρεπτικότητας, εκτιμώντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να γίνουμε ένα κράτος αστυνομοκρατούμενο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ο ίδιος είναι της λογικής «εγώ που οδηγώ το αυτοκίνητό μου γνωρίζω ότι άμα μπω στη ΛΕΑ κινδυνεύω “να φάω” ένα τσουχτερό πρόστιμο, και αν “το φάνε” μερικοί, πολύ γρήγορα θα αναθεωρήσουμε όλοι να οδηγούμε σε Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταφορών θα συνάψει μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για ένα μεγάλο πακέτο που είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ για θέματα οδικής ασφάλειας, δηλαδή για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που υπάρχουν τεράστια προβλήματα με τροχαία ατυχήματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!