Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Νέο μυστήριο: Γιατί πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος;
[CNN Greece]: Νέο μυστήριο: Γιατί πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος;

[CNN Greece]: Νέο μυστήριο: Γιατί πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος;

Η μέση θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος έχει μειωθεί τα τελευταία 150 χρόνια, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα , χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής απάντηση για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Ερευνητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ διαπίστωσαν ότι τα ανθρώπινα σώματα είναι πλέον πιο κρύα από τη μέση θερμοκρασία των 37 Κελσίου, που ισχύει από τον 1868 με βάση την έρευνα του Γερμανού φυσικού Καρλ Ράινχολντ Βούντερλιχ.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι οι σύγχρονοι άνδρες έχουν θερμοκρασία σώματος 0,58 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη από τους προγόνους τους του 19ου αιώνα, ενώ οι γυναίκες 0,32 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

Η μείωση αποδίδεται σε «αλλαγές περιβάλλοντος κατά τα τελευταία 200 χρόνια, οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν σε αλλαγές στη φυσιολογία».

Ωστόσο η έρευνα αναγνωρίζει ότι ο καθορισμός μιας αιτίας για το φαινόμενο παραμένει «εκ φύσεως αναπόδεικτος».

Η έρευνα πάντως προσφέρει μια σειρά από εξηγήσεις για την πτώση της θερμοκρασίας, ανάμεσα στις οποίες η μείωση του ανθρώπινου μεταβολικού ρυθμού.

Οι πρόοδοι στις ιατρικές θεραπείες, η καλύτερη υγιεινή, η μεγαλύτερη διαθεσιμότητα τροφίμων και οι βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης, που παρέχουν στους ανθρώπους μια σταθερή θερμοκρασία περιβάλλοντος, αποτελούν παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει σε αυτήν την μείωση, λένε οι συγγραφείς.

Υποστηρίζουν επίσης ότι η μείωση ενδεχομένως να οφείλεται σε μια γενική μείωση των φλεγμονών σε ολόκληρο τον πληθυσμό, ενώ τα σώματά μας εκτίθενται σε λιγότερες λοιμώξεις και ασθένειες ως αποτέλεσμα των βελτιώσεων στη σύγχρονη ιατρική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!