Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Το νέο δρομολόγιο των παράτυπων μεταναστών – Τι συζήτησαν Τσίπρας-Ερντογάν
[CNN Greece]: Το νέο δρομολόγιο των παράτυπων μεταναστών – Τι συζήτησαν Τσίπρας-Ερντογάν

[CNN Greece]: Το νέο δρομολόγιο των παράτυπων μεταναστών – Τι συζήτησαν Τσίπρας-Ερντογάν

Μόνο τους τελευταίους έξι μήνες έχουν περάσει στην Ελλάδα 850 Αφγανοί παράτυποι μετανάστες από την Τουρκία από ένα νέο δρομολόγιο με βάρκες που έχουν ανοίξει οι διακινητές μέσω Αλεξανδρούπολης.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν σημειωθεί 16 περιστατικά με παράτυπους μετανάστες και το θέμα έχει προκαλέσει ανησυχία στην ελληνική πλευρά, ενώ έγινε και θέμα συζήτησης ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του CNNGreece η ελληνική πλευρά έδωσε την σαφή εικόνα της κατάστασης και πού μπορεί να οδηγήσει αν δεν ελεγχθεί, ενώ η τουρκική πλευρά δεσμεύτηκε για περισσότερους ελέγχους και πιο ουσιαστική συνεργασία ώστε να «σφραγιστεί» η νέα αυτή δίοδος.

«Οι Αρχές ασφάλειας των δυο χωρών πρέπει να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να αποτρέπουν τα περιστατικά», ήταν η βασική θέση της ελληνικής πλευράς με την τουρκική να συμφωνεί, τουλάχιστον σε επίπεδο διπλωματικής κίνησης, καθώς πάντα τα αποτέλεσμα σε αυτές τις περιπτώσεις φαίνονται στην πράξη.

Πάντως, η παράτυπη μετανάστευση μπήκε για τα καλά στη συζήτηση των δυο ανδρών στη Τουρκία με τον Έλληνα πρωθυπουργού να τονίζει το θέμα της Σάμου και το γεγονός ότι ακριβώς απέναντι από το νησί, στα παραλία της Τουρκίας, υπάρχει τουρκική βάση και είναι απαράδεκτο να μην γίνονται οι έλεγχοι που επιβάλλονται ώστε μειωθούν οι ροές προς το νησί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!