Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Νέα Φιλαδέλφεια: Οι «μαθήτριες» που παρήλασαν α λα «Monty Python» εξηγούν γιατί το έκαναν
[CNN Greece]: Νέα Φιλαδέλφεια: Οι «μαθήτριες» που παρήλασαν α λα «Monty Python» εξηγούν γιατί το έκαναν

[CNN Greece]: Νέα Φιλαδέλφεια: Οι «μαθήτριες» που παρήλασαν α λα «Monty Python» εξηγούν γιατί το έκαναν

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να παρελάσουν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας αναπαράσταση του θεατρικού νούμερου των Monty Python, από το έργο «MontyPython’sFlyingCircus» του 1970, εξήγησαν οι δέκα κοπέλες που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη δράση.

Σε κείμενο που απέστειλαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών», οι κοπέλες μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η κίνησή τους ήταν μια καλλιτεχνική «επέμβαση εκτάκτου ανάγκης» και σημειώνουν:

«Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά».

Αναφερόμενες στις αντιδράσεις των επισήμων και των θεατών που τις έβλεπαν, λένε ότι «Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για “προβληματικά παιδιά”. Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων».

Τέλος, οι κοπέλες, οι οποίες υπογράφουν ως «10 “στρατιωτάκια” της υπο-κριτικής τέχνης», εξηγούν ότι επέλεξαν να πάνε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας «σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα», όπως λένε.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια των κοριτσιών πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις, καθώς και την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρου, ο οποίος μέσω της επίσημης σελίδας της δημοτικής παράταξης «Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία» στο Facebook επιτέθηκε λεκτικά στις μαθήτριες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!