Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Τα ναζιστικά δώρα στην Τουρκία
[CNN Greece]: Τα ναζιστικά δώρα στην Τουρκία

[CNN Greece]: Τα ναζιστικά δώρα στην Τουρκία

Φως σε ένα από τα πιο «περίεργα» κεφάλαια της αεροπορικής ιστορίας της Τουρκίας αναμένεται να ρίξει η ανασκαφή σε περιοχή της πόλης Καϊσερί, όπου βρίσκονται θαμμένα περισσότερα από 50 αεροσκάφη FW-190.

Συγκεκριμένα, στο παλιό αεροδρόμιο της επαρχίας Καϊσερί, που σήμερα χρησιμοποιείται ως αρχηγείο του στρατού, θάφτηκαν μετά τον παροπλισμό τους, 70 χρόνια πριν, πάνω από 50 καταδιωκτικά αεροσκάφη Focke-Wulf FW-190, που είχαν εισαχθεί από την Γερμανία.

Εμπειρογνώμονες της Αεροπορίας αμφισβητούν την πιθανότητα της μαζικής «ταφής» των μονοθέσιων αεροσκαφών, σημειώνοντας πως μάλλον είχαν πωληθεί ως παλιοσίδερα μετά τον παροπλισμό τους, όμως δεν λείπουν κι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα αεροσκάφη σώζονται ακόμη κάτω από το έδαφος του παλαιού αεροδρομίου στο Καϊσερί.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Sabah, η Τουρκία, είχε παραλάβει 72 Focke-Wulf FW-190 από την ναζιστική Γερμανία το 1943, με αντάλλαγμα σίδηρο και μετάλλευμα χρωμίου.

Περίπου 50 από αυτά τα αεροσκάφη εστάλησαν στην μεγάλη αεροπορική βάση στο Καϊσερί και μυστικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, δείχνουν μια μεταπολεμική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία προέβλεπε την καταστροφή των γερμανικών προέλευσης αεροπλάνα της μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!