Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: «Ναυάγιο» για τη συγκρότηση ΕΣΡ
[CNN Greece]: «Ναυάγιο» για τη συγκρότηση ΕΣΡ

[CNN Greece]: «Ναυάγιο» για τη συγκρότηση ΕΣΡ

Σε ναυάγιο, όπως αναμενόταν άλλωστε, οδηγήθηκε η προσπάθεια για συγκρότηση ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων,καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία των 4/5 που απαιτεί το Σύνταγμα.

Η πρόταση για αναβολή της σημερινής απόφασης μέχρι την απόφαση του ΣτΕ δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία και στην ψηφοφορία που έγινε επί της πρότασης του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, υπέρ ψήφισαν μόνον οι 12 κυβερνητικοί βουλευτές.

Από την αντιπολίτευση, η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ενώ τα υπόλοιπα κόμμα δήλωσαν παρών. Απουσίαζε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε η ΝΔ επανέλαβε τη θέση της να αποσυρθεί ο νόμος Παππά, καλώντας την κυβέρνηση να μην επαναφέρει την τροπολογία Παππά για «μαύρο» στα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν μέχρι να αποφανθεί το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου.

Τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι ζήτησαν να «παγώσουν» οι διαδικασίες συγκρότησης ΕΣΡ μέχρι την τελική απόφαση του ΣτΕ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην εισαγωγική του τοποθέτηση εξέφρασε την άποψη πως η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί στην ευθύνη που της αναλογεί από το Σύνταγμα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς υπάρχει μια «παρατεταμένη αναπηρία» που δημιουργεί πολλά προβλήματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!