Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
2 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Το NATO ανησυχεί για την «επιστροφή» του ΙSIS στο Αφγανιστάν
[CNN Greece]: Το NATO ανησυχεί για την «επιστροφή» του ΙSIS στο Αφγανιστάν

[CNN Greece]: Το NATO ανησυχεί για την «επιστροφή» του ΙSIS στο Αφγανιστάν

Ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Τετάρτη (5/12) ότι τον ανησυχεί έντονα ο υψηλός αριθμός των απωλειών στις τάξεις των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων του Αφγανιστάν, προσθέτοντας πως φοβάται πως η ασιατική χώρα θα μετατραπεί εκ νέου σε βάση «τρομοκρατικών οργανώσεων».

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι Ταλιμπάν να επιστρέψουν (στην εξουσία) και να επιτρέψουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις να εγκατασταθούν» στην αφγανική επικράτεια, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των 29 χωρών μελών του NATO στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών μας αποφεύγοντας το ενδεχόμενο το Αφγανιστάν να μετατραπεί σε πλατφόρμα για τους τρομοκράτες που ηττήθηκαν στο Ιράκ και στη Συρία», συνέχισε και τόνισε πως είναι ανάγκη το «χαλιφάτο που απώλεσε το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα αραβικά) στο Ιράκ και στη Συρία να μην επανιδρυθεί στο Αφγανιστάν».

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της παρουσίας του NATO στη χώρα, μολονότι αυτό συνεπάγεται «υψηλό οικονομικό και ανθρώπινο κόστος», όπως αναγνώρισε, εκφράζοντας εξάλλου τη λύπη του για τις απώλειες που υπέστη η Συμμαχία τις τελευταίες εβδομάδες.

Το NATO διατηρεί 16.910 στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν, εντός των ορίων της αποστολής Resolute Support, με εντολή να εκπαιδεύουν, να συμβουλεύουν και να βοηθούν τις αφγανικές δυνάμεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!