Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Ν.Φίλης για Θρησκευτικά: Δεν συναποφασίζουμε με κανέναν
[CNN Greece]: Ν.Φίλης για Θρησκευτικά: Δεν συναποφασίζουμε με κανέναν

[CNN Greece]: Ν.Φίλης για Θρησκευτικά: Δεν συναποφασίζουμε με κανέναν

«Δεν θέλουμε κόντρα και δεν είναι κόντρα με την Εκκλησία», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης αναφερόμενος στο θέμα των Θρησκευτικών.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για «διατύπωση διαφορετικών απόψεων στη βάση γνωστών, προγραμματικών, θέσεων δικών μας και στη βάση γνωστών θέσεων της Εκκλησίας» ενώ ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Real Fm, ότι «αποφασίζει η Πολιτεία, δεν συναποφασίζουμε με κανέναν».

«Είναι σίγουρο ότι ο κόσμος της Αριστεράς έχει επί χρόνια γαλουχηθεί και πολιτικά πειστεί ότι πρέπει να γίνουν βήματα σε αυτό που ονομάζεται διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος. Αυτό είναι γνωστό, είναι προγραμματική θέση της Αριστεράς και εδώ και στην Ευρώπη και παντού, όπου έχει ανέβει αριστερό κόμμα, έχει προωθήσει βήματα. Πρέπει να διευκρινίσουμε τι εννοούμε, ποιοι είναι οι ρόλοι εκατέρωθεν, καμία αντίρρηση. Αυτό το στοιχείο πιστεύω ήταν «παρών» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και την υποστήριξη που υπήρξε και προς το πρόσωπό μου, αλλά συνολικότερα στην πορεία ενός αριστερού κόμματος σε συνθήκες διακυβέρνησης. Διότι αυτό είναι το μείζον που συζητήσαμε στο συνέδριο» σημείωσε ο Νίκος Φίλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!