Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Γ. Μπουρνούς στο CNN Greece: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκληθεί οξύτερο ζήτημα με την Τουρκία (aud)
[CNN Greece]: Γ. Μπουρνούς στο CNN Greece: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκληθεί οξύτερο ζήτημα με την Τουρκία (aud)

[CNN Greece]: Γ. Μπουρνούς στο CNN Greece: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκληθεί οξύτερο ζήτημα με την Τουρκία (aud)

Για τεταμένη ρητορεία της Τουρκίας, η οποία εγκυμονεί κινδύνους, καθώς συντηρεί την ένταση, κάνει λόγο μιλώντας στο CNN Greece ο κ. Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γίλντιρίμ, ότι κατέβασαν ελληνική σημαία από τη νησίδα Ανθρωποφάς.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο ίδιος, όσο διατηρείται η ένταση «πάντα υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο του να προκληθεί κάποιο ζήτημα, το οποίο θα είναι οξύτερο από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα».

Όπως λέει, προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση ότι έχει υπάρξει τέτοιο γεγονός και συνεχίζεται η διερεύνηση.

«Το ζήτημα όμως είναι η όλη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού», τονίζει, σημειώνοντας πως «είναι σε πλήρη αντιδιαστολή με το τηλεφώνημα μεταξύ των δύο πρωθυπουργών αμέσως μετά τον τραγικό θάνατο του Έλληνα πιλότου με το Mirage».

«Κάθε τέτοια δήλωση, κάθε τέτοια κίνηση δεν βοηθά στο να εκτονωθεί η κατάσταση σε μια ευρύτερη περιοχή, η οποία είναι ιδιαίτερα ταραγμένη», προσθέτει.

Ο κ. Μπουρνούς «βλέπει» διαφορετικά κίνητρα γι’αυτή τη διατήρηση μιας τεταμένης ρητορείας από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης. Αφενός, όπως λέει, έχουν να κάνουν με το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο στην Τουρκία, όπου το κυβερνών κόμμα έχει συνάψει εκλογική συμφωνία με το κόμμα των Γκρίζων Λύκων για τις εθνικές και τις προεδρικές εκλογές του 2019, οπότε το κυβερνών κόμμα έχει μετακινηθεί προς μια πιο ακραία δεξιά τοποθέτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!