Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Μπομπ Ντίλαν όπως Ζαν Πολ Σαρτρ
[CNN Greece]: Μπομπ Ντίλαν όπως Ζαν Πολ Σαρτρ

[CNN Greece]: Μπομπ Ντίλαν όπως Ζαν Πολ Σαρτρ

Σχεδόν μισό αιώνα και κάτι μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Μπομπ Ντίλαν, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές παραμένει σιωπηλός για το Νόμπελ Λογοτεχνίας που του απονεμήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Σουηδική Ακαδημία και αυτή η σιωπή του, εάν και εφόσον συνεχιστεί, θα είναι ακόμη μια ιστορία για το χρονικό των “χαμένων” Νόμπελ.

Αυτών που είτε αγνόησαν είτε αγνοήθηκαν, αυτών των βραβείων που ντροπιάζουν έναν από τους δύο -εαν και εφόσον αποδεχτούμε ότι τα Νόμπελ ορίζουν το λογοτεχνικό χάρτη και τις τάσεις του, μια ιδέα που αμφισβητείται, όχι αδίκως.

Εάν ο Ντίλαν παραμείνει δωρικός, συνεπής στην τέχνη της λυρικής του αφήγησης αδιαφορώντας για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, θα γίνει ένας Ζαν-Πολ Σαρτρ για το 2016, ή ίσως ανατρέξει στην περίπτωση του 1964, όταν ο φιλόσοφος και συγγραφέας, βασικά υπαρξιστής, Σαρτρ δεν αποδέχτηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Άνθρωπος των λέξεων και των ιδεών ο διοπτροφόρος κύριος δεν θα μπορούσε να είναι αγενής.

“Η Ακαδημία δεν έχει παρά να διαπιστώσει πως η απονομή του βραβείου είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί” διευκρίνησε με επίσημη ανακοίνωση του στο Σουηδικό τύπο στις 22 Οκτωβρίου που εκτυπώθηκε στο φύλλο της Le Monde την ίδια μέρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!