Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Μπαράζ νομοσχεδίων από την κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης – Τι προβλέπουν
[CNN Greece]: Μπαράζ νομοσχεδίων από την κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης – Τι προβλέπουν

[CNN Greece]: Μπαράζ νομοσχεδίων από την κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης – Τι προβλέπουν

Mετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα λάβει η κυβέρνηση σήμερα τα μεσάνυχτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει μπροστά τις μηχανές, καθώς αναμένεται να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή συνολικά δέκα νομοσχέδια που θα απλώνονται σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής δράσης.

To πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στο τέλος της εβδομάδας θα είναι το επιτελικό, το οποίο θα είναι αντιπροσωπευτικό της ταυτότητας και των στόχων της κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο θα αφορά στη λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά οι διατάξεις του θα περιλαμβάνουν επίσης την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, διορθώσεις στο νέο Ποινικό Κώδικα και ρυθμίσεις για τους δήμους και τις περιφέρειες προκειμένου να μη μείνουν ακυβέρνητες, λόγω της απλής αναλογικής.

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να κωδικοποιηθούν όλες οι διατάξεις σχετικά με τη συγκρότηση και τη λειτουργία των βασικών κυβερνητικών δομών, κάτι το οποίο δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.

Ένα από τα κεφάλαιά του θα αναφέρεται στη λειτουργία του υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί το κυριότερο συλλογικό όργανο της Πολιτείας στη Μεταπολίτευση που όμως είναι σε μεγάλο βαθμό υποβαθμισμένο. Αυτό που επιδιώκεται πλέον είναι αναβαθμιστεί ο ρόλος του και μέσω αυτού να παράγονται δημόσιες πολιτικές.

Με απλά λόγια με βάση το νομοσχέδιο η βασική στρατηγική της κυβέρνησης θα παράγεται μέσα από το υπουργικό συμβούλιο και εν συνεχεία το κάθε υπουργείο θα σηκώνει το βάρος των θεμάτων της αρμοδιότητάς του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!