Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Μόρια: Μηδέν εις το πηλίκον – Για «Πρέσπες» της ΝΔ μιλάει ο Κακλαμάνης
[CNN Greece]: Μόρια: Μηδέν εις το πηλίκον – Για «Πρέσπες» της ΝΔ μιλάει ο Κακλαμάνης

[CNN Greece]: Μόρια: Μηδέν εις το πηλίκον – Για «Πρέσπες» της ΝΔ μιλάει ο Κακλαμάνης

Παρά τις συνεχείς μεταφορές προσφύγων στην ενδοχώρα, η αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου φαίνεται να παραμένει άπιαστος στόχος.

Τις τελευταίες ώρες κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά το οχηματαγωγό Διαγόρας και το επιβατηγό Blue Star Πάρος μεταφέροντας συνολικά 387 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και Κω. Ωστόσο, τα νούμερα στα νησιά είναι αποκαρδιωτικά αφού συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων καιμεταναστών .

Πάνω από 35.000

Σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται 35.696 άτομα την ώρα που η χωρητικότητα των δομών είναι για 8.888. Δηλαδή ο αριθμός των αιτούντων άσυλο παραμένει στο ιστορικό υψηλά των 35.000. Αναλυτικά, η κατάσταση στις βασικές δομές έχει ως εξής:

  • Μόρια : 14.919 διαμένοντες με χωρητικότητα 3.000.
  • ΚΥΤ Χίου: 4.776 διαμένοντες με χωρητικότητα 1.014.
  • ΚΥΤ Σάμου: 6.232 διαμένοντες με χωρητικότητα 644.
  • ΚΥΤ Λέρου: 2.210 με χωρητικότητα 860.
  • ΚΥΤ Κω: 3.353 διαμένοντες με χωρητικότητα 816.

Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση περίμενε ότι η επιδείνωση του καιρού θα μείωνε τις αφίξεις. Ο καιρός όμως παραμένει καλός.

«Πρέσπες» της ΝΔ

Η δυσαρέσκεια στις τάξεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό εκδηλώθηκε σήμερα ανοιχτά και μάλιστα με θεαματικό τρόπο. Μιλώντας σήμερα στους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα στον Alpha, ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι το προσφυγικό μπορεί να εξελιχθεί στις «Πρέσπες» της ΝΔ. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κινδυνεύουμε σαν κυβέρνηση να υποστούμε πολιτικό κόστος μεγαλύτερο από αυτό που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ με τις «Πρέσπες». Το μεταναστευτικό/προσφυγικό θα γίνουν οι «Πρέσπες» της ΝΔ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!