Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Μόρια: Υπό το φόβο επιδημιών λόγω έλλειψης ελέγχων
[CNN Greece]: Μόρια: Υπό το φόβο επιδημιών λόγω έλλειψης ελέγχων

[CNN Greece]: Μόρια: Υπό το φόβο επιδημιών λόγω έλλειψης ελέγχων

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν κάτοικοι αλλά και φορείς της Μυτιλήνης μετά τον «ξεσηκωμό» προσφύγων και μεταναστών που ζουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Αυτή τη φορά, όχι μόνο γιατί το συγκεκριμένο μέρος – όπου ζουν αντί για 3 χιλιάδες, 13 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης – έχει ξεπεράσει τα όριά του, αλλά γιατί όπως αναφέρουν οι υγειονομικοί φορείς, λόγω τεράστιου αριθμού ανθρώπων, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μεταφοράς μολυσματικών ασθενειών.

Αυτή τη στιγμή, το νησί μοιάζει με υγειονομική βόμβα, όπως αναφέρει ο πρώην αστυνομικός διευθυντής και δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Βάλεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει στον καταυλισμό κανένας έλεγχος ούτε κάποιος βιολογικός καθαρισμός στα λύματα που βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους.

Παράλληλα, η Μυτιλήνη είναι το τελευταίο νησί – σύμφωνα με τα στοιχεία – σε δραστηριότητα στον οικοδομικό τομέα – καθώς καμία νέα άδεια δεν εκδίδεται εξαιτίας των προσφυγικών ροών – όπως αναφέρει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Παναγιώτης Παπαρίσβας, αλλά και συγχρόνως πρώτο στις γεννήσεις.
Από το 2015 και 2016 που αυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές, το νοσοκομείο της Μυτιλήνης καταγράφει πολλές νέες γεννήσεις από γυναίκες που είτε έφτασαν στο νησί έτοιμες να φέρουν στο κόσμο το παιδί τους, είτε έμειναν έγκυες κατά την παραμονή τους εκεί, εντός ή εκτός καταυλισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!