Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Μόναχο: «Τίτλοι τέλους» για την ανέγερση ιδιόκτητου ελληνικού σχολείου
[CNN Greece]: Μόναχο: «Τίτλοι τέλους» για την ανέγερση ιδιόκτητου ελληνικού σχολείου

[CNN Greece]: Μόναχο: «Τίτλοι τέλους» για την ανέγερση ιδιόκτητου ελληνικού σχολείου

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης του σκελετού του νέου ελληνικού σχολείου στο Μόναχο που ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα, όπου προβλεπόταν να μεταφερθούν έξι από τα επτά ελληνικά σχολεία που λειτουργούν σήμερα στο Μόναχο και τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχίζουν στο ελληνικό Δημόσιο 200.000 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ελληνικής έκδοσης της Deutsche Welle, είχε προηγηθεί η αδιέξοδη «διαμάχη» μεταξύ Ελλάδας και δήμου Μονάχου, για περίπου 20 χρόνια, σχετικά με το ζήτημα.

«Η δυσμενής εξέλιξη οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων, με τις ευθύνες να βαραίνουν καταρχήν και τις δυο πλευρές αλλά και τη ζυγαριά όμως να γέρνει εν τέλει σε βάρος της Ελλάδας. Η προφανής αδιαφορία που επέδειξαν την τελευταία δεκαετία όλες ανεξαιρέτως οι ελληνικές κυβερνήσεις σε συνάρτηση με τηνοικονομική κρίση , που αναμφίβολα έπαιξε σημαντικό ρόλο, οδήγησαν στο να χαθεί όχι μόνο το οικόπεδο αλλά και το όνειρο ενός ιδιόκτητου σχολείου», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Χάθηκε ένα όραμα», επισήμανε στη Deutsche Welle ένας Έλληνας του Μονάχου που έχει βαθιά γνώση του θέματος.

Τέλη Ιουλίου του 2016, ο δήμος Μονάχου αποφάσισε να επιστραφεί στην κατοχή του το οικόπεδο το οποίο είχε παραχωρήσει το 2001 έναντι μικρού τιμήματος στο ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να οικοδομηθεί το ελληνικό σχολείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!