Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση «συριζοποιεί» το Σύνταγμα
[CNN Greece]: Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση «συριζοποιεί» το Σύνταγμα

[CNN Greece]: Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση «συριζοποιεί» το Σύνταγμα

Αλλαγή του άρθρου για την ευθύνη υπουργών, απεξάρτηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό μετά από δύο άκαρπες ψηφοφορίες στη Βουλή αλλά και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων: αυτές είναι ορισμένες από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση, όπως παρουσιάστηκαν διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Σε μια ομιλία που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με επιθέσεις προς την κυβέρνηση και την πολιτική της, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκιαγράφησε τις προτάσεις του «γαλάζιου» κόμματος, χαρακτηρίζοντάς την μια «γενναία πρόταση» για Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συριζοποιήσει ακόμη και το Σύνταγμα. Δεν θα το επιτρέψουμε. Να σταματήσει ο Τσίπρας να φέρεται ως ο αριστερός Όρμπαν της Μεσογείου. Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν αναθεωρητικό λαϊκισμο που θα υπονομέψει τη δημοκρατία μας. Αυτά να τα ξεχάσουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «επικίνδυνες».

Έκανε, μάλιστα, λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει το Σύνταγμα σε εργαλείο αντιπερισπασμού από τη ζοφερή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα ενώ παράλληλα προσέθεσε ότι «επιχειρεί να χειραγωγήσει την ύψιστη κοινοβουλευτική διαδικασία και να ακυρώσει τη δυνατότητα αλλαγών για μια δεκαετία».

«Θυμήθηκε με καθυστέρηση τη ΣυνταγματικήΑναθεώρηση, μόνο και μόνο για να αποτρέψει κάθε μεγάλη αλλαγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!