Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Εμείς δεν το παίζουμε δίπορτο
[CNN Greece]: Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Εμείς δεν το παίζουμε δίπορτο

[CNN Greece]: Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Εμείς δεν το παίζουμε δίπορτο

Κάλεσμα στους Έλληνες του εξωτερικού να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τις οποίες υποστήριξε ότι έχουν πολιτικό χρώμα, έκανε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Εναλλακτικά, τους κάλεσε να εγγραφούν στους ειδικούς καταλόγους.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην τροπολογία «Κουντουρά», όπως την χαρακτήρισε, σημειώνοντας πως η ΝΔ δεν συμμετέχει στην συναλλαγή.

Όπως είπε η ΝΔ σε συνεννόηση με τους βουλευτές της που είναι και υποψήφιοι για την ευρωβουλή «αποφασίσαμε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει χρήση της “τροπολογίας Κουντουρά”, δεν θα παραμείνουν βουλευτές μέχρι να διαπιστώσουν αν μπορούν να εκλεγούν ευρωβουλευτές. Εμείς δεν το παίζουμε δίπορτο… Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πολιτική συναλλαγή για να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια. Τις συναλλαγές αυτές ας τις κάνουν μόνοι τους, η ΝΔ έχει τον δικό της κώδικα αξιών δεν συμμετέχει στην συναλλαγή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «Εκλογές και ευρωεκλογές είναι πακέτο εκλογικών αναμετρήσεων. Οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα με δύο ημίχρονα και η ΝΔ θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ από το πρώτο ημίχρονο και να πετύχει μία ξεκάθαρη νίκη που την επόμενη ημέρα κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει» τονίζοντας πως «δεν υπάρχει χαλαρή ή αδιάφορη ψήφος στις ευρωεκλογές».

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΕΛΚ να αναστείλει την συμμετοχή του κόμματος του Ορμπάν έκανε λόγο για «μια γενναία και δύσκολη απόφαση».

«Προσβλέπω στην δική σας ενεργό συμμετοχή στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, παρακαλούμε όσοι δεν έχετε την βεβαιότητα ότι θα έλθετε στην Ελλάδα για να ψηφίσετε, να εγγραφείτε στους σχετικούς καταλόγους μέχρι την 29 Μαρτίου ώστε να έχετε την δυνατότητα να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!