Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Το μυστικό σχέδιο Τίλερσον για τις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας
[CNN Greece]: Το μυστικό σχέδιο Τίλερσον για τις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας

[CNN Greece]: Το μυστικό σχέδιο Τίλερσον για τις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας

Ενώ οι έρευνες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν ως στόχο να αποκαλύψουν τις σχέσεις της κυβέρνησης Τραμπ με το Κρεμλίνο συνεχίζονται, η αμερικανική ιστοσελίδα Buzzfeed, επικαλούμενη πηγές του State Department αποκάλυψε την ύπαρξη ενός μυστικού σχεδίου που αφορά μια νέα προσέγγιση συνεργασίας της Ρωσίας από την Ουάσιγκτον.

Το οποίο, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, συνέταξε ο νυν αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, είναι διαβαθμισμένο και έχει τρεις κατευθύνσεις.

Η πρώτη κατεύθυνση του σχεδίου Τίλερσον λέει ότι οι επιθετικές ενέργειες της Μόσχας έναντι των ΗΠΑ είναι μια επιλογή, καταδικασμένη σε αποτυχία και αντιπαραγωγική και για τις δύο χώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αμερικανό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται η αμερικανική ιστοσελίδα, το σημείο αυτό προβλέπει ότι αν η Ρωσία συνεχίσει να προμηθεύει με όπλα τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και να παρακολουθεί ασφυκτικά τους αμερικανούς διπλωμάτες στη Μόσχα, ερχόμενη σε αντίθεση με τα αμερικανικά συμφέροντα, η Ουάσιγκτον θα αναγκαστεί να λάβει αντίμετρα.

Η δεύτερη κατεύθυνση, αφορά τη συνεργασία σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ, όπως είναι η ειρηνική διευθέτηση του πολέμου στη Συρία, ο τερματισμός του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο και η ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!