Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Μύρτις: ντεμπούτο αύριο για το συλλεκτικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ
[CNN Greece]: Μύρτις: ντεμπούτο αύριο για το συλλεκτικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ

[CNN Greece]: Μύρτις: ντεμπούτο αύριο για το συλλεκτικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ

ΤαΗνωμένα Έθνη επέλεξαν τη Μύρτιδα ως “Φίλη των Στόχων της Χιλιετίας” με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας που συγκλήθηκε στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2010. Τώρα η φιγούρα της Αρχαίας Ελλάδας και το διαχρονικό μήνυμα της μπορούν να ανήκουν σε όλους μας καθώς την Πέμπτη 15 Μαρτίου κάνει ντεμπούτο στα ταχυδρομικά καταστήματα ως συλλεκτικό γραμματόσημο .

Η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων “Μύρτις” που παρουσιάζεται την Πέμπτη στις 19.00 σε εκδήλωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του επικ. καθηγητή Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη, στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) θα διατίθενται στα ταχυδρομικά καταστήματα έως τις 14 Φεβρουαρίου 2019, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.

Το κορίτσι του 5ου αι. π.Χ., θύμα του λοιμού των Αθηνών, της οποίας το πρόσωπο αναπλάστηκε στο επιστημονικό πρόγραμμα “Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν” που ανέλαβε το πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ένα συλλεκτικό γραμματόσημο που στέλνει από την αρχαία Αθήνα ένα πολυμεταφρασμένο μήνυμα προς τους αρχηγούς των 150 κρατών μελών του ΟΗΕ.

Το μήνυμα της είναι να σταματήσει ο θάνατος παιδιών από απολύτως προβλέψιμες και θεραπεύσιμες ασθένειες. “Ο θάνατός μου ήταν αναπόφευκτος. Τον 5ο αιώνα π.Χ. δεν είχαμε ούτε τη γνώση ούτε τα μέσα για την καταπολέμηση θανατηφόρων ασθενειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!