Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Μήνυμα στήριξης από Μακρόν
[CNN Greece]: Μήνυμα στήριξης από Μακρόν

[CNN Greece]: Μήνυμα στήριξης από Μακρόν

Σαφές μήνυμα στήριξης της Ελλάδας έστειλε την Τρίτη από την Ευρωβουλή ο Γάλλος πρόεδρος ΕμανουέλΜακρόν, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να συμπαρασταθεί σε κάθε κράτος-μέλος όταν απειλείται ή υφίσταται επίθεση η κυριαρχία του.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αυτό το μήνυμα «έστειλε» στη Βρετανία για την υπόθεση Σκριπάλ ενώ αυτό αποτελεί και πάγια θέση της Γαλλίας προς την Ελλάδα, όταν απειλείται στην ΑνατολικήΜεσόγειο.

Εξήγησε δε, ότι τη θέση αυτή της Γαλλίας συζήτησε πρόσφατα σε επικοινωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά από την Τουρκία να απελευθερώσει τους Ελληνες στρατιωτικούς

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα καλέσει την Τουρκία να ολοκληρώσει σύντομα τη διαδικασία και να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα, και να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματος.

Οι ευρωβουλευτές καλούν τις τουρκικές αρχές να ακολουθήσουν επιμελώς τις νομικές διαδικασίες και να σεβαστούν πλήρως, όλοι όσοι αυτό τους αφορά, τα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώνονται από το διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης.

H ομιλία του Μακρόν

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Εμανουέλ Μαρκόν πρότεινε τη δημιουργία ευρωπαϊκού προγράμματος για τη χρηματοδότηση των τοπικών κοινοτήτων που υποδέχονται πρόσφυγες, για να ξεπεραστεί η «τοξική συζήτηση» για τις ποσοστώσεις υποδοχής ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!