Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: «Μην αποδεχτείτε άδικη συμφωνία για το Μεσανατολικό»: Επιστολή πρώην αξιωματούχων στην Ευρώπη
[CNN Greece]: «Μην αποδεχτείτε άδικη συμφωνία για το Μεσανατολικό»: Επιστολή πρώην αξιωματούχων στην Ευρώπη

[CNN Greece]: «Μην αποδεχτείτε άδικη συμφωνία για το Μεσανατολικό»: Επιστολή πρώην αξιωματούχων στην Ευρώπη

Την καταδίκη τους στη «μονόπλευρη», όπως την αποκαλούν, πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ για το Μεσανατολικό εκφράζουν σε κοινή επιστολή τους πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και αξιωματούχοι, προτρέποντας παράλληλα την Ευρώπη να απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία είναι άδικη για τον παλαιστινιακό λαό.

Την εν λόγω επιστολή, η οποία έφτασε στην εφημερίδα Guardian, υπογράφουν 25 πρώην υπουργοί, έξι πρώην πρωθυπουργοί και δύο πρώην γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ.

«Η Ευρώπη πρέπει να απορρίψει οποιοδήποτε σχέδιο δεν προβλέπειπαλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ, με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα και των δύο χωρών» τονίζεται στην επιστολή, η οποία παράλληλα υπογραμμίζει:

Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι πρώην αξιωματούχοικατακρίνουν την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Αρνητικά σχολιάζεται, επίσης, και η απόφαση των Αμερικανών να «κόψουν» εκατομμύρια από τη χρηματοδότηση για τους Παλαιστίνιους, μια κίνηση που θέτει σε κίνδυνο «την ασφάλεια και τη σταθερότητα αρκετών κρατών που βρίσκονται στην “πόρτα” της Ευρώπης».

Video: Τρεις θρησκείες, δύο λαοί, μία γη: Γιατί οι ιεροί τόποι της Ιερουσαλήμ είναι τόσο σημαντικοί

Η «στροφή» της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία το τελευταίο διάστημα, η οποία έχει ενταθεί μετά από την «υπόσχεση» του ΝτόναλντΤραμπ να παρουσιάσει την «απόλυτη ειρηνευτική συμφωνία» για το Μεσανατολικό.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές τι θα προβλέπει αυτή η… μυστική συμφωνία, καθώς ο πρωθυπουργός του ΙσραήλΜπενιαμίνΝετανιάχου έχει κατηγορηματικά αρνηθεί τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!