Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Μιχαηλίδου: Δεν καταργούμε και δεν μειώνουμε τα επιδόματα, τα ενισχύουμε στοχευμένα
[CNN Greece]: Μιχαηλίδου: Δεν καταργούμε και δεν μειώνουμε τα επιδόματα, τα ενισχύουμε στοχευμένα

[CNN Greece]: Μιχαηλίδου: Δεν καταργούμε και δεν μειώνουμε τα επιδόματα, τα ενισχύουμε στοχευμένα

Τη σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα τοκετού οι οικογένειες με πολύ υψηλά εισοδήματα εξέφρασε η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου .

«Τα 2.000 ευρώ για κάθε γέννα που προϋπολογίζονται για τον προϋπολογισμό του 2020 είναι για κάθε γέννα που γίνεται στη χώρα, είναι οριζόντια και είναι για όλους. Στα πολύ υψηλά εισοδήματα αυτό που σκεφτόμαστε είναι να μην το εφαρμόσουμε. Αν αυτό μας αφήνει ένα περιθώριο ελευθερίας έτσι ώστε για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, για τους πολύ ευάλωτους, να αυξήσουμε λίγο παραπάνω το επίδομα, αυτό θα είναι προτεραιότητα απόλυτη», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN TV».

Επιπλέον, η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε: «Δεν καταργούμε και δεν μειώνουμε τα επιδόματα αλλά ερχόμαστε και τα ενισχύουμε πολύ στοχευμένα. Η στόχευσή μας είναι οι πιο ευάλωτες πληθυσμιακά μονάδες και η στόχευσή μας είναι η οικογένεια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε και να απαντήσουμε στην πολύ μεγάλη πρόκληση της γενιάς μας, που είναι το δημογραφικό». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο κόσμος που παίρνει τα επιδόματα πραγματικά τα χρειάζεται».

«Προϋπολογίζουμε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 1 δισ. ευρώ» τόνισε η κ. Μιχαηλίδου και συμπλήρωσε ότι «η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα, ξεριζώνεται με δουλειές, γι’ αυτό και υπάρχει όλη η οριζόντια και καθετοποιημένη πολιτική κατεύθυνση και στρατηγική της κυβέρνησης για επενδύσεις για νέες καλοπληρωμένες δουλειές».

Ερωτηθείσα πόσα χρήματα θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, απάντησε ότι «ο πρώτος δικαιούχος λαμβάνει 200 ευρώ και ο δεύτερος 100 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!