Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Μέι και Τραμπ συμφώνησαν για ενίσχυσης της διμερούς σχέσης
[CNN Greece]: Μέι και Τραμπ συμφώνησαν για ενίσχυσης της διμερούς σχέσης

[CNN Greece]: Μέι και Τραμπ συμφώνησαν για ενίσχυσης της διμερούς σχέσης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τετάρτη ηΤερέζα Μέι και οΝτόναλντ Τραμπ όπου και συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη διατήρηση της καλής διμερούς σχέσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της μετάβασης καθώς και να συναντηθούν με την πρώτη ευκαιρία.

Η Βρετανία θεωρεί επί μακρόν προτεραιότητα τη διατήρηση της «ειδικής σχέσης» της με τις ΗΠΑ, έναν από τους βασικούς πυλώνες της εξωτερικής της πολιτικής. Όμως έχει υπάρξει έντονη σεναριολογία όσον αφορά το πώς θα εξελιχθεί η διμερής σχέση επί των ημερών του Τραμπ, έπειτα από μια σειρά δηλώσεων και κινήσεων από μέρους του, που το Λονδίνο εξέλαβε ως αγένεια.

«Η πρωθυπουργός (Μέι) τηλεφώνησε στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ το απόγευμα, στο πλαίσιο της αποκατάστασης ενός διαλόγου ανάμεσά τους», ανέφερε ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ και σημειώνει πως:

Ο Τραμπ προκάλεσε κατάπληξη στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, όταν υποστήριξε ότι ο Νάιτζελ Φάρατζ –στέλεχος του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Brexit και σφοδρός επικριτής του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος– πρέπει να διοριστεί πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ουάσινγκτον.

Η κυβέρνηση της Μέι απάντησε ότι η θέση δεν είναι κενή. Αλλά η δήλωση αυτή αφ’ εαυτής, που χαρακτηρίστηκε μια δίχως προηγούμενο παραβίαση του διπλωματικού πρωτοκόλλου, προκάλεσε αμηχανία στη Ντάουνινγκ Στριτ, σημειώνει το ΑΠΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!