Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Μαξίμου: Παράλληλη συμφωνία, όχι νέο μνημόνιο
[CNN Greece]: Μαξίμου: Παράλληλη συμφωνία, όχι νέο μνημόνιο

[CNN Greece]: Μαξίμου: Παράλληλη συμφωνία, όχι νέο μνημόνιο

Ακόμη κι αν το ΔΝΤ αποφασίσει την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μνημόνιο , αλλά μία παράλληλη συμφωνία χωρίς νέα μέτρα και χωρίς η ισχύς της να υπερβαίνει το 2018.

Σ’ αυτήν την θέση συμπυκνώνεται η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου σε σχέση με το ΔΝΤ και τον ρόλο του ως προς το τρίτο πρόγραμμα. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί την ερχόμενη Δευτέρα να υπάρξει μία συμφωνία επί της αρχής για τα ζητήματα που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά κι επισημαίνει ότι το 95% της διαπραγμάτευσης έχει συμφωνηθεί. Ως προς τα δημοσιονομικά τονίζει ότι το κενό ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018 έχει κατέβει πλέον στα περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να κλείσει τις επόμενες ημέρες, ενώ επισημαίνει τις εκκρεμότητες στα εργασιακά, πχ ομαδικές απολύσεις, προέγκριση υπουργού και στα ενεργειακά σε ό,τι αφορά την ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση βλέπει ότι το θετικό σενάριο δεν βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματικότητα και πιστεύει ότι ακόμη και σ’ ένα έκτακτο Eurogroup πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων μπορεί να γίνει εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος και προσδιορισμός των πρωτογενών πλεονασμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!