Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη απέτυχε στον τομέα της αλληλεγγύης
[CNN Greece]: Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη απέτυχε στον τομέα της αλληλεγγύης

[CNN Greece]: Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη απέτυχε στον τομέα της αλληλεγγύης

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα κατατεθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο επεσήμανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς , επισημαίνοντας πως επιδίωξη είναι η οικοδόμηση ενός συστήματος αποτελεσματικής διαχείρισης όλων των πτυχών του μεταναστευτικού.

Ο Έλληνας Επίτροπος παρουσιάζοντας στη Βουλή, και συγκεκριμένα στις επιτροπές Εθνικής Άμυνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τους βασικούς άξονες του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου, υπογράμμισε πως είναι τρεις οι βασικές πτυχές που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος:

Ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος. Όλα συνδέονται με όλα. Πρέπει να ξεκινήσουμε καταρχήν από τις χώρες προέλευσης και διακίνησης καθώς παρά τις σημαντικές κοινοτικές επιδοτήσεις η Ευρώπη δεν κατάφερε να κρατήσει τους νέους ανθρώπους στις χώρες αυτές. Ο στόχος είναι να ξεκινήσουμε έξω από τα σύνορα μας.

Εξασφάλιση κοινής διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων. Η διαχείριση περνά από την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Η νέα Frontex θα λέγεται Ευρωπαική Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή, θα διαθέτει ίδια μέσα, μόνιμο προσωπικό που θα φτάνει τα 10.000 άτομα και θα μπορεί να προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα. Ο κ. Σχοινάς είπε ότι τα μέλη της νέας Frontex θα πρέπει να εκπαιδεύονται όχι κάπου στην κεντρική Ευρώπη, αλλά στις συνοριακές περιοχές της ΕΕ.

Πρόγραμμα επιστροφών. Η ΕΕ πρέπει να προσφέρει την προστασία της, αλλά όσοι δεν τυγχάνουν ευρωπαϊκού ασύλου πρέπει να επιστρέφουν στις χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!