Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Μαργαρίτης Σχοινάς: Η ΕΕ δεν πρέπει να αποτύχει ξανά στο προσφυγικό
[CNN Greece]: Μαργαρίτης Σχοινάς: Η ΕΕ δεν πρέπει να αποτύχει ξανά στο προσφυγικό

[CNN Greece]: Μαργαρίτης Σχοινάς: Η ΕΕ δεν πρέπει να αποτύχει ξανά στο προσφυγικό

Στη μελλοντική διαχείριση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού αναφέρεται ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς , σε αναλυτική συνέντευξή του που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να ξαναποτύχει στο μεταναστευτικό», τονίζει ο κ. Σχοινάς , και εξηγεί ότι χρειάζεται ένα νέο σύμφωνο, το οποίο «θα καλύπτει όλες τις πλευρές των μεταναστευτικών πολιτικών, ενώ αλληλεγγύη και υπευθυνότητα θα βρουν τις κατάλληλες απαντήσεις, έτσι ώστε κάθε κυβέρνηση- στο Νότο, τον Βορρά και στην ανατολική Ευρώπη- να μπορέσουν να βρουν στοιχεία που τις ικανοποιούν».

Με αναφορά στο ίδιο, πάντα θέμα, προσθέτει:

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα επαναδραστηριοποίησης της ευρωπαϊκής, ναυτικής και εναέριας αποστολής Sophia, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογραμμίζει: «Δεν είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να το κάνω μέσα στο καλοκαίρι, αλλά στο μέλλον, σκάφη που θα φέρουν την ευρωπαϊκή σημαία, με την παρουσία ανδρών μας, θα πραγματοποιούν και πάλι ελέγχους στην Μεσόγειο».

Σε ερώτηση της La Repubblica σχετικά με τον ρόλο των MKO, o κύριος Σχοινάς απαντά:

Ο Ευρωπαίος επίτροπος θεωρεί, δε, ότι «η Συμφωνία που προώθησαν η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Μάλτα φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα. Τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 είχαμε 85 επανεγκαταστάσεις. Από τον Σεπτέμβριο, δηλαδή από τότε που ισχύει η Συμφωνία, ανακατανεμήθηκαν 400 μετανάστες που αποβιβάσθηκαν στην Ιταλία».
Σε ό.τι αφορά το θέμα των επαναπατρισμών, ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξηγεί:

Σημειώνει, δε, ότι θα προταθούν συμφωνίες που θα καλύπτουν πολλούς τομείς, και ότι η Ευρώπη θα προσφέρει χρήματα, επενδύσεις, εμπορικές συναλλαγές, βίζες, περίθαλψη και προγράμματα Erasmus.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!