Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Λοβέρδος: «βαποράκια» συμφερόντων οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
[CNN Greece]: Λοβέρδος: «βαποράκια» συμφερόντων οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

[CNN Greece]: Λοβέρδος: «βαποράκια» συμφερόντων οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να κατηγορεί τους βουλευτές της συμπολίτευσης ότι γίνονται «βαποράκια εξυπηρέτησης συμφερόντων».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι στο συζητούμενο νομοσχέδιο έχουν ενσωματωθεί χαριστικές διατάξεις και πρόσθεσε πως με άρθρο το νομοσχεδίου καταργείται η υποχρεωτική τοποθέτηση συστημάτων GPS σε βυτιοφόρα πετρελαιοειδών με συνέπεια την εκτίναξη της λαθρεμπορίας καυσίμων. Κατήγγειλε ακόμη, πως με άλλο άρθρο νομιμοποιούνται όλες οι απευθείας αναθέσεις δημόσιων έργων που δεν έχουν δημοσιευτεί στο ΚΗΔΜΗΣ αν και θα έπρεπε να ακυρωθούν.

«Να πάρει πίσω τα “βαποράκια συμφερόντων”», ζήτησε σε έντονο ύφος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και επέμεινε πως η επίμαχη διάταξη δεν προβλέπει την κατάργησή των GPS, αλλά τον επιμερισμό του κόστους εγκατάστασής τους.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προκειμένου να αποδράσει από τα δικά της αδιέξοδα δημιουργεί σόου», ανέφερε.

Ο Α. Λοβέρδος νωρίτερα ήρθε σε κόντρα με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινό επειδή κατά την άποψή του αγνόησε το αίτημα του να γίνει ψηφοφορία για την απόσυρση των δύο επίμαχων διατάξεων.

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται αργά το απόγευμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από την ολομέλεια της Βουλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!