Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Λουξεμβούργο: Η Τουρκία παραβιάζει τις αξίες της ΕΕ
[CNN Greece]: Λουξεμβούργο: Η Τουρκία παραβιάζει τις αξίες της ΕΕ

[CNN Greece]: Λουξεμβούργο: Η Τουρκία παραβιάζει τις αξίες της ΕΕ

Η Τουρκία τουπροέδρου Ερντογάν καταπατά καθημερινά τις αξίες της ΕΕ , με τα σχέδια τη να επαναφέρει τη θανατική ποινή αλλά και με τις μαζικές διώξεις των τελευταίων μηνών, αναφέρει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ σε συνέντευξή του στο Γαλλικό πρακτορείο.

Σε ερώτηση αν είναι πιθανή μια ρήξη με την Άγκυρα στις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι δεν πρέπει να ληφθεί ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο επιθυμεί μόνο μία από τις 28 χώρες-μέλη, δηλαδή η Αυστρία.

Όπως είπε:

Και συνέχισε:

Όπως εκτιμά ο Ξαβιέ Μπετέλ, “αυτή η εμπιστοσύνη είναι πολύ, πολύ εύθραυστη”.

Τονίζεται πως από τη μεθεπομένη του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ο πρόεδρος Ερντογάν είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής προκειμένου να εξαλειφθεί ο φατριαστικός “ιός” στο εσωτερικό του κράτους, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΕΕ.

Έντεκα χρόνια μετά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων το 2005, η σχέση των Βρυξελλών με την Άγκυρα επιβραδύνθηκε περαιτέρω μετά την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 24 Νοεμβρίου ενός ψηφίσματος που ζητά την “προσωρινή διακοπή” των διαπραγματεύσεων, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αντιδρώντας, ο τούρκος πρόεδρος απείλησε την επομένη ότι θα ανοίξει τα σύνορα για να περάσουν οι πρόσφυγες προς την Ευρώπη, κάτι που θα παραβίαζε τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν στις 18 Μαρτίου η ΕΕ και η Τουρκία και με την οποία μειώθηκε σημαντικά ο ρυθμός των αφίξεων προσφύγων στην Ελλάδα μέσω του Αιγαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!