Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Λίβανος: Πανηγυρισμοί μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της κυβέρνησης (pics&vid)
[CNN Greece]: Λίβανος: Πανηγυρισμοί μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της κυβέρνησης (pics&vid)

[CNN Greece]: Λίβανος: Πανηγυρισμοί μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της κυβέρνησης (pics&vid)

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι και η κυβέρνησή του παραιτήθηκαν σήμερα Τρίτη, γεγονός που προκάλεσε ευφορία στους διαδηλωτές, καθώς συνεχίζεται για 13η ημέρα η πρωτοφανής λαϊκή κινητοποίηση στη χώρα, με στόχο μια πολιτική ελίτ που κατηγορείται ότι την άφησε να καταρρεύσει.

Η ανακοίνωση του Χαρίρι έγινε δεκτή με ζητωκραυγές από το πλήθος που τον παρακολουθούσε από οθόνες σε πολλές περιοχές. Όταν ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός το διάγγελμά του, οι διαδηλωτές άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

Στην πρωτεύουσα Βηρυτό oι κόρνες των αυτοκινήτων έδωσαν «συναυλία» γιορτάζοντας τη «νίκη», ενώ κάποιοι εκτόξευαν βεγγαλικά.

Στη λακωνική ανακοίνωσή του ο 49χρονος Χαρίρι διαβεβαίωσε ότι θέλει να ανταποκριθεί «στη βούληση πολλών Λιβανέζων που κατέβηκαν στους δρόμους για να ζητήσουν αλλαγή». Κάλεσε επίσης τους συμπατριώτες του «να διαφυλάξουν την ειρήνη».

Στη Σαΐντα, μια πόλη του νότιου Λιβάνου απ’ όπου κατάγεται ο Χαρίρι, το πλήθος άρχισε να χορεύει παραδοσιακούς χορούς, ενώ κάποιοι μοίραζαν καφέδες και πορτοκαλάδες.

Κρατώντας κόκκινα, πράσινα και λευκά μπαλόνια –τα χρώματα της σημαίας του Λιβάνου– το πλήθος κατέκλυσε και την καρδιά της Τρίπολης, της επονομαζόμενης και «νύφης της επανάστασης» λόγω του ενθουσιασμού που επέδειξαν οι κάτοικοί της όλες αυτές τις ημέρες.

«Η επανάστασή μας δεν τελείωσε», φώναζε ρυθμικά το πλήθος, εμφανώς ικανοποιημένο από το «επίτευγμά» του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!