Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Λέρος: Ανταλλαγή πολιτικών πυρών για την εξαφάνιση των αντιαρματικών
[CNN Greece]: Λέρος: Ανταλλαγή πολιτικών πυρών για την εξαφάνιση των αντιαρματικών

[CNN Greece]: Λέρος: Ανταλλαγή πολιτικών πυρών για την εξαφάνιση των αντιαρματικών

Η υπόθεση του εξαφανισμένου στρατιωτικού υλικού στη Λέρο πήρε πολιτικές διαστάσεις, με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν κατηγορίες για μικροκομματική εκμετάλλευση.

Τα βασικά ερωτήματα από πολιτικής σκοπιάς είναι:

  • Πότε έγινε η κλοπή;
  • Ποιοι ευθύνονται δια των παραλείψεων τους;

Στο διωκτικό πεδίο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί επί τόπου τις έρευνες. Αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο είναι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού να έχει γίνει από μέσα.

Να σταματήσει η σπέκουλα

Το μεσημέρι ο Στέλιος Πέτσας στο briefing άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε συγκεκριμένα: «Το ζήτημα το ανέδειξε αυτή η Κυβέρνηση, κάνοντας στην παράδοση-παραλαβή τη σχετική απογραφή, ώστε να διαπιστωθεί ότι έλειπε υλικό. Εφόσον οι πρώτες ενέργειες έχουν οδηγήσει σε βάσιμες ενδείξεις ότι δεν πρόκειται για ένα λογιστικό λάθος στην καταγραφή, αλλά μια απώλεια που προέρχεται από αφαίρεση, κατά πάσα πιθανότητα κλοπή, προχωρούμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης με χρήση και στρατιωτικού Εισαγγελέα, ο οποίος διεξάγει προανάκριση».

Ο κ. Πέτσας προσέθεσε ότι: «Σημασία, λοιπόν, για τον πολίτη και για το αίσθημα ασφάλειας, είναι να ξέρει ότι έχει μια Κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να τον προστατεύσει. Και όταν υπάρχουν προβλήματα να κάνει ό,τι μπορεί για να τα αντιμετωπίσει γρήγορα».

Και κατέληξε: «Επίσης, για όσους αναφέρονται στο θέμα, με μια διάθεση πολιτικής σπέκουλας, θέλω να πω ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η απώλεια αυτού του υλικού έγινε σε χρόνο αρκετά προγενέστερο».

Όχι στη μικροπολιτική εκμετάλλευση

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε με δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!